Alergeny

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnic 1169/11 EU

1. Obiloviny obsahující lepek – nejedná se o celiakii, výrobky z nich
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody (ořechy) a výrobky z nich
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobní z ní
11. Sezamová semena a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany ve vyšších než 10 mg, ml/kg
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich

Podrobné informace o alergenech v konkrétních jídlech poskytne obsluha na vyžádání.